...

Go Back   Lateral-g Forums > Technical Discussions > Interior and Electrical
User Name
Password



 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 07-29-2021, 08:44 AM
ItDoRun's Avatar
ItDoRun ItDoRun is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Zachary, Louisiana
Posts: 921
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Vintage Air Not Cooling Properly

Need some help with my VA Gen IV system in my 68 Camaro. Been fighting a cooling issue now for about 5 years (off and on) and I'm about ready to pull the entire system out and go another route. I've charged and re-charged the system probably 5 different times per VA's instructions. I've changed compressors to the SD7 Sanden. The issue I'm having is the vent temps will only get down to around 58-60F. AND as you start driving the car and everything normalizes, the vent temp increases to about 64F. The last attempt at troubleshooting, we hooked the gauges up and i rev'd the engine to 2000rpm and held it there. Low side was reading 5psi and high side was at 225psi. This was with the 24oz. of recommended freon. We added a few ounces and the pressures increased to 8-9 low side and 300 on the high side. Car is dripping water so there's nothing plugged or frozen up.

Called VA and they want me to "start from scratch" and asked me to drain the compressor oil and change the dryer. Also asked me to add back in 8 oz to the compressor but Sanden calls for 5oz so i'm already doubting the tech and because I've done this several times, I know it'll yield the same results.

Sooooo, all that said to see if someone on here with AC experience has any clue as to where to target my next troubleshooting efforts this weekend when I recharge the system.

Bad expansion valve? Blend door issue?

I've talked to several folks in my area with similar issues who have just given up on VA but it's too hot in South Louisiana to not have AC.
__________________
Chris
1968 Camaro: DSE tubs and sub frame connectors, Chassisworks G-Link rear suspension, Speedtech upper and lower control arms, Chicane front coilover conversion with QA1's, Baer brakes, 18" Forgeline SO3's, Vintage Air, 6.0L LS 417 rwhp, 4L65E, Moser 12 Bolt w/3.73's....
http://www.cardomain.com/ride/2391864

Build Thread: https://lateral-g.net/forums/showthread.php4?t=19253
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
Copyright Lateral-g.net